P piller på recept og bivirkninger

P Piller på recept - Minrecept.dk

P piller på recept?

Glemmer du i ny og næ at få fornyet din recept på p piller. www.minrecept.dk et super godt alternativ. Hos dem får du leveret p-pillerne og andre mini-piller direkte til din postkasse. Der er, i samarbejde med danske apoteker, udviklet en service som gør det sikkert og nemt at få leveret de månedlige piller.  Fordelene er mange. Bl.a. samarbejder MinRecept med faguddannet personale, servicen sparer dig for tid og det er tilmed super nemt at komme i gang. Tryk på billedet og få 3 måneder gratis – uden binding.

P piller på recept. Prøv gratis i 3 måneder.

Se desuden mere om graviditet HER

Fordele ved at bruge p piller

Langt de fleste kvinder kan tåle p-piller og responderer godt med dem. Nogle kan dog glemme at tage pillen hver dag. Hvis du har svært ved det, kan gode alternativer være en ring eller et plaster. Specielt ringen, hvor der er mulighed for at tilmelde sig en sms service og blive husket på ringskift, er i særdeleshed populær.

Regelmæssige blødninger

Med et af disse præparater bliver kvindens blødninger og menstruationssmerter typisk meget formindsket. Blødningerne bliver helt regelmæssige, og en del kvinder oplever at humørsvingninger i ugen op til blødningen formindskes eller forsvinder. Også uren hud har tendens til at blive blive bedre, hvis man tager p piller.

Uafhængighed af blødninger

Med p-piller kan kvinden blive uafhængig af sine blødninger, for eksempel i forbindelse med rejser eller ferier, idet man uden problemer kan fortsætte med at tage pillerne og rykke på pausen og dermed på den blødning, der kommer i pausen.

Nogle kvinder vælger at tage dem uden pause, og det er der som sådan ikke nogen sundhedsrisiko ved. Pause holder man typisk i fire dage, når/hvis der kommer pletblødning. Efter pausen genoptages indtaget. Den eneste risiko ved at tage dem på den måde er, at man ikke får sit månedlige røde bevis på, at man IKKE er blevet gravid. Når man ikke venter en blødning, kan man risikere at være et stykke henne i graviditeten, før denne opdages.

Nogle kvinder vælger at tage p piller, ring eller plaster uden pause og  får dermed meget færre blødninger. Det er der intet problem i, fordi der ikke bygges nogen slimhinde op i livmoderen, som skal afstødes. Pillen forbygger desuden graviditet udenfor livmoderen og vandcyster på æggestokke.

Nedsat risiko for forskellige typer af kræft

På længere sigt nedsætter brug af pillen risikoen for kræft i æggestokke , livmoderhule og tarme væsentligt. De mindsker desuden risikoen for brystkræft . Nye store undersøgelser fra Canada og England har vist, at kvinder, der har brugt p piller i en periode af deres liv, i gennemsnit lever et par år længere, end de kvinder, der aldrig har brugt dem.

2 thoughts on “P piller på recept og bivirkninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × two =